Formació i Màgia

Què cal per a ser un bon mag?

És important la formació en altres àrees que no siguin la màgia? A priori, pot semblar que si només estudies màgia seràs un bon mag, però això és senzill de desmentir. Cal una formació en MOLTES àrees diferents per arribar a ser un bon mag. Obviament, també t’has de formar en la màgia, però no només en la tècnica sinó també en l’espectacle. Fem un repàs de les àrees en les que m’he format i perquè trobo que són tan importants:

Improvització i Màgia

Aquest va ser un dels primers camps en els que em vaig formar, a l’escola de Performart, per arribar on sóc ara. Crec que cal formar-se en arts escèniques com el teatre per poder expressar i comunicar d’una forma més efectiva. La impro (com es diu col·loquialment) és l’art de recrear unes situacions proposades pel públic d’una forma graciosa sense tenir-les preparades. Això, en màgia, ens permet seguir el joc als espectadors i a estar més en contacte amb ells, és a dir, ens fa més propers. En impro, també has de saber comunicar molt bé ja que no disposem de cap elements material per recrear una escena.

La impro va produir un canvi radical en la meva màgia. Va ser un punt d’inflexió on vaig passar de fer màgia per a mi a fer màgia per al públic. Vaig passar de mostrar-me els elements a mi a mostrar-los al públic, de parlar-me a mi, a parlar amb el públic. Un punt que imprescindible.

magia-bodas-barcelona-marc-ferrer

Universitat i Màgia

magia-bodas-marc-ferrer

Hi ha molts cursos de màgia d’iniciació, però pocs s’endinsen fins on cal per arribar on s’ha d’arribar. N’hi ha un en concret, a Madrid, que es realitza al Real Centro Universitario Maria Cristina del Escorial. En aquest centre, els professors són els millors mags d’Espanya. Fins allà es desplacen els millors per poder mostrar la seva màgia als alumnes.

És important conèixer tot el ventall de possibilitats que ofereix el món de la màgia. d’aquesta forma es pot oferir una major varietat d’efectes als espectadors, quelcom fonamental per diferenciar-se de tots els altres mags que sempre fan els mateixos jocs amb cartes.

És fonamental oferir una gran varietat d’efectes quan es fa màgia en una boda ja que pot ser que hi hagi persones que et vegin varis cops. Si sempre es fa el mateix veuran sempre el mateix. Amb una bona formació es pot oferir aquesta varietat i fer l’experiència més rica.

Espectacle i Màgia

Hi ha 2 formes de fer un espectacle de màgia: pensat o a l’atzar. Aquest últim demostra que al mag no li importa oferir un producte poc estudiat, poc treballat. A l’Escola de Màgia del Mag Lari hem après a crear un espectacle desde 0. El jocs que es fan en un espectacle no haurien d’estar col·locats a l’atzar. Han d’estar estudiats, pensats i han de seguir una estructura que asseguri que l’espectacle funcionarà i serà un èxit.

La màgia per a bodes no és menys. S’han de pensar quins jocs fer en cada moment del còctel o de la magia per taules. S’ha de començar per jocs ràpids i efectius, després fer jocs amb una mica més de desenvolupament on puguis oferir una experiència emocional a la par que visual i/o cognitiva.

formacion-magia-marc-ferrer

Resum de la Formació i la Màgia

Trobo essencial formar-se en àrees que no són explícitament la tècnica màgica. Fins i tot, crec fonamental la formació en arts afins a la màgia: ventriloquia, faquirisme, hipnosi… Tot això enriqueix al mag i el que pot oferir. La meva formació en hipnosi m’ha permès desenvolupar el meu llenguatge. La formació en ventriloquia m’ha permès crear un espectacle diferent en el que el comodí és un coprotagonista. Fins i tot, jo vaig estar estudiant la carrera de Física, el que m’ha permès crear guions personals que ningú més farà amb l’emoció que ho faig jo.

Formació en altres àrees? Sí, fonamental.

Escriu-me i parlem

O truca’m si ets més de parlar per telèfon

(+34) 674 13 68 29
(+376) 613 100

Scroll to Top